Pescuit la crap: monturi crap, articole pescuit la crap, noduri pescaresti, nade crap, momeli crap

Reteta de boilies cu frolic

Tag-uri: Nade si momeli


Acum cateva zile v-am promis niste retete ce au la baza frolic-ul o mancare folosita in alimentatia cainilor cu o mare concentratie proteinica si aici va las una destul de simpla si de ieftina care va promit ca va da bune rezultate in momirea si prindere crapilor.

Principalul ingredient ramane frolicul insa pe langa acesta mai folosim altele la fel de importante pentru a avea un boillies eficient din punct de vedere nutritiv.

INGREDIENTE:

  • 1 kg de frolic
  • arome de carne de vita ce normal se gasesc in macelarii la prepararea mezelurilor insa eu am folosit de multe ori cubulete   de knorr cu aroma de carne de vita ce sunt cred eu la fel de eficiente si mult mai ieftine
  • faina de malai cca.500 grame
  • seminte de canepa ce se gasesc in magazinele cu mancare pentru papagali si alte pasari exotice.
  • 6-8 oua
  • colorant alimentar. 
  • canepa - 500 grame.

 

Canepa este una din cele mai   nutritive plante ce exista in lume si proteinele   sale contin toti aminoacizii necesari. Sub forma de pastile este   foarte folosita in alimentatia culturistilor de performanta si in prevenirea multor boli.


MOD DE PREPARARE 

  • Frolic-ul este o momeala solubila destul de moale si de aceea trebuie lasata cateva zile la uscat pentru a se intari.
  • Cand vi se pare ca este destul de uscata aveti nevoie de o masina de macinat cafea care sa o macine fin .
  • Acelasi lucru se va face si cu semintele de canepa.
  • Terminat acest lucru daca credeti ca nu s-a macinat destul de fin puteti folosi o sita pentru a o face si mai fina dupa care adaugati si faina de malai si amestecati totul.
  • Aceasta ar fi partea solida de ingrediente.
  • Adaugati in circa 100 ml apa  vreo cinci cubulete de knorr si amestecati pana se dizolva totul apoi adaugati 6 oua si amestecati bine .
  • In acest lichid adaugati la fel si colorantul alimentar.Acest lichid se va amesteca apoi cu partea solida pana la obtinerea unei paste putin lipicioasa asemanatoare plastelinei.
  • In cazul in care vi se pare ca amestecul este putin cam tare mai adaugati 1-2 oua.
  • Dupa ce dam forma boillies-urilor le introducem in apa clocotita si le lasam pana incep sa pluteasca.
  • In acest moment le scoatem si le lasam pe un prosop sa se raceasca si sa se usuce.
  • Apoi luati inca doua cubulete de knorr si dizolvati-le intr-un pahar cu apa inmuiati bilutele in acest lichid apoi introduceti-le in pungi si la congelator.
  • Acest ultim proces le va aromatiza putin mai mult si le vor face mai atractive in apa.

 


Spor la munca Si fir intins!