Pescuit la crap: monturi crap, articole pescuit la crap, noduri pescaresti, nade crap, momeli crap

Pescuit la tiganeasca

Tag-uri: Tehnici de pescuit

Nu stiu de ce se numeste astfel dar stiu ca este folosita cu rezultate bune chiar foarte bune de multi pescari batrani .

Eu o folosesc de ceva timp si pot spune ca am avut destule satisfactii. Se poate folosi atat in ape curgatoare cat si in ape stationare ( lacuri , balti , canale ) .

Pentru aceasta avem nevoie de :

  • bat de undita - care poate avea lungime diferita in functie de distanta la care vrem sa pescuim , deci poate avea 3-6 ml .
  • pluta - vom alege o pluta mare pentru ape curgatoare si una mica pentru ape statatoare .
  • firul - folosim monofilament de 0,2-0,3 mm iar pentru carlige putem sa folsim fir si mai subtire . Firul poate fi si mai gros raportat la ce peste dorim sa primdem .
  • plumbul - are greutatea necesara echilibrarii liniei , la care se mai adauga un plumb suplimentar pentru asezarea momelii acolo unde dorim .
  • carligul - folosim carlige in functie de pestele pe care dorim sa-l prindem .

Eu folosesc carlige de 8-10 .


Dupa executarea unei linii simple bine echilibrata atasam plumbul suplimentar deasupra plumbului de echilibrare iar la capatul liniei legam o agrafa necesara atasarii carligului sau carligelor ( vezi desenul ) .

Trebuie spus ca plumbul nu trebuie sa fie fix pe fir lasat sa se plinmbe liber pentru ca pestele sa nu simta greutatea plumbului cand musca .
Se poate folosi si in conditii de vant deoreca avertizorul ( pluta ) sta fixa fara a fi influientata de vant , se misca doar la atacul pestelui asupra momelii.Mai are avantajul ca poate fi folosita si in locuri in care nu se poate arunca cu lanseta , maluri drepte , gropi sau pe langa papuris sau stuf .

Pot spune ca am folosit-o si o folosesc la toate partidele de pescuit .