Pescuit la crap: monturi crap, articole pescuit la crap, noduri pescaresti, nade crap, momeli crap

Natura momelile

Tag-uri: Nade si momeli

O sa clasam momelile in functie de modul cum aceste momeli ajung la peste.

 

MOMELI CARE PARVIN PESTILOR FARA NICI UN FEL DE INTERVENTIE A OMULUI: aceasta categorie cuprinde tot ceea ce traieste in rau, formand HRANA NATURALA a pestilor.

Mai intai: masa fiintelor minuscule, constituind plactonul(painea pestilor), apoi plantele acvatice,muschii algele; urmeaza lumea inse ctelor care traiesc acolo (sub forma de larva,de tranzitie si definitiva) si in sfarsit diversi melci,racusori de apa.

 

TOT CEEA CE CADE IN APA ACCIDENTAL: diferite insecte, muste de tot felul, fluturi, greieri, lacuste, furnici, omizi, paianjeni, rame, viermusi larve diferite etc pe care le aduc ploile de rau apoi seminte fructe care cad din copaci sau le aduce vantul.

PRIN INTERVENTIA OMULUI: a fost de ajuns ca pescarul sa sesizezeca ca o anumita hrana este preferata de peste,ca nascocirea lui sa dea la iveala fel de fel de momeli, care s-au dovedit a fi ,in multe cazuri , mai eficace si mai atragatoare decat orice hrana naturala a pestilor.

De timpuriu rama, viermusul de carne par reteta comuna pentru multi din pestii nostri;

  • vara ,semintele de canepa,porumbul,boilesurile, etc.,
  • iar spre toamna , mamaliga noastra cea de toate zilele.

 

In afara de instinctul lor nutritiv, trebuie sa admitem ca si pestii se conduc,in cautarea hranei lor,de instinctul de vanatoare specific celor mai multe animale , ceea ce ne face sa reflectam daca hrana vie nu va fi mai preferata decat cea vegetala.

Logic ar parea ca momelile vii sa fie in principiu mai apreciate. In toate timpurile le-au gasit in apa si au constituit hrana lor obisnuita.

Astfel , o mica vietate chiar, prinsa in carlig, va avea in totdeauna o atractie exceptionala pentru un biban si va decide chiar si platica sau crapul sa o muste,cu toata lipsa momentana de pofta de mancare.

Vedem deci, ca,in aceasta problema a alegerii momelilor, totul este in functie de inprejurari. De aici rezulta ca nu trebuie sa tragem cu usurinta concluzia ca in cutare sau cutare zi sau ora, pestele nu musca.

E mai bine sa incercam sa gasim momeala potrivita si care sa-l decida sa muste.

Fir intins! si visati la "MAREA CAPTURA".