Pescuit la crap: monturi crap, articole pescuit la crap, noduri pescaresti, nade crap, momeli crap

Larva de albina

Tag-uri: Nade si momeli

 

La inceputul sezononului de pescuit, pentru a-si recapata vigoarea, crapul cauta cu precadere hrana naturala vie, cum ar fi de exemplu larve de insecte. Pescarii care locuiesc in vecinatatea marilor rauri sau Dunare sustin ca pana la seceris una din cele mai bune momeali pentru crap ar fi larva de albina salbatica!

cuib de albine salbatice

Cuiburile’’ acestor insecte sunt construite cu multa migala din ceara, asemanatoare fagurilor si le gasim in cele mai variate locuri: podurile surelor sau grajdurilor, pe sub tiglele de pe acoperis, dar si in salciile de pe malul raurilor. 

In functie de marime, un asemenea cuib poate contine 100-200 celule, care seamana la forma cu cele de fagure si in fiecare din ele se dezvolta o larva.

fagure cu larve

 

Operatia de adunare a larvelor nu este una lipsita de pericol, dar cu putina iscusinta vom reusi fara probleme. In primul rand actiunea o vom planifica in jurul orelor amiezii, cand albinele sunt plecate la serviciu’’. 

Avem de a face doar cu cativa bodyguarzi’’ pa care- iputem pacali cu usurinta. Pentru orice eventualitate ne vom imbraca suficient de gros, cu capison, eventual a plasa trasa pe fata cum folosesc apicultorii. 

Daca ne-am echipat corespunzator, cu ajutorul unui par vom lovi cuibul in asa fel, ca el sa cada din prima lovitura si sa se rostogoleasca la o distanta cat mai mare de locul sau initial. ,,Paznicii’’ fiind consemnata la domiciliu nu vor parasi  amplasamentul initial al cuibului roind doar in jurul locului respectiv. Astfel putem aduna larvele din cuib, fara a fi expusi vreunui pericol. Le adunam intr-un borcan curat, cu capacul perforat pentru aerisire. Tinute astfel intr-un loc racorcos, larvele vor putea fi mentinute in viata chiar si o saptamana, timp suficient pentru o partida , doua.

larve de albina

 

 

Larvele albinei salbatice seamana foarte mult cu viermusul comun, dar are corpul mult mai voluminos, ceea ce este tocmai pa gustul crapului.

Pentru fixarea larvei in carlig, introducem varful acestuia in gura larvei, dupa care il tregem usor pana trece de curbura, astfel incat varful carligului sa iasa din corpul larvei pana aproape de spin. Daca larva este suficient de mare, ajungem sa punem una
singura in carlig, daca nu, putem pune si cate doua, ori buchet.

Daca dupa cateva zile de depozitare, datorita caldurii larva trece in stadiul de pupa, nu ezitati sa le folositi in carlig. Crapul, dar si alti pesti le vor  consuma cu placere.


Fir intins si multa atenti la ,,recoltare’’!