Pescuit la crap: monturi crap, articole pescuit la crap, noduri pescaresti, nade crap, momeli crap

ATENTIE LA CARNEA DE PESTE !

Tag-uri: Despre pesti

Pestele a jucat intotdeauna un rol deosebit de important in alimentatia noastra.Principalele calitati nutritive ale pestelui sunt:
  - proteine
  - grasimi (Omega 3)
  - vitamine A , B si D
  - saruri minerale

Pestele depaseste continutul de proteine al carnii de porc,oaie sau vita,avand si un continut remarcabil de aminoacizi,grasimi care dau carnii de peste putere energetica si importante proprietati hranitoare.

Pestele contine mari cantitati de vitamine solubile in grasimi,grupul de vitamine A si D, precum si vitamine din grupele B1 si B2. Carnea de peste are si un continut bogat de saruri minerale - potasiu,calciu,magneziu,fosfor,fier si oligoelemente - nichel,cobalt,care au un rol deosebit de important in metabolism.

Pestele are o carne foarte usor alterabila, fiind destul de des cauza  unor toxiinfectii alimentare,digestive.Aceste toxiinfectii apar atunci cand carnea de peste nu este foarte proaspata.

Pestele proaspat
  - are carnea tare dar in acelasi timp elastica
  - ochii stralucitori, neanfundati in orbita
  - solzii luciosi
  - branhiile colorate in rosu aprins.
  - se curata de solzi si se spala cu apa rece
  - se portioneaza
  - nu se pastreaza transat mai mult de 8 ore
  - se pastreaza in frigider.
 

Pestele congelat
  - se dezgheata in apa rece, doua - trei ore (functie de marimea pestelui)
  - decongelarea nu se face in apa calda sau in apropierea unor surse de caldura,
    ci lent,in cateva ore,la o temperatura de aproximativ 10 grade Celsius
  - se vor lua masuri ca pestele sa nu stagneze in suc propriu in timpul      decongelarii,pentru aceasta se va pune pe o sita sau pe un gratar,in acest mod se va evita formarea si dezvoltarea de microorganisme ce pot genera toxiinfectii  alimentare.

Pestele sarat
  - se spala in apa rece, pentru a se indeparta atat sarea cat si impuritatile,apoi   se va tine o jumatate de ora intr-un vas plin cu apa.
  - se spala din nou cu apa rece si se portioneaza
  - se introduce intr-un vas cu apa pentru desarare
  - dupa desarare, va fi preparat imediat.